Slimme, lichtgewicht zonnepanelen

Proxables, de exclusief distributeur van Sunman Energy voor de Benelux, levert lichtgewicht zonnepaneel modules in elk gewenst formaat. Van de 2-cellige tot de 72-cell high-performance module: glasvrij, lichtgewicht, flexibel, solide en extreem licht.

Product Portfolio | Lichtgewicht

Sunman Energy Logo Lichtgewicht ZonnepanelenHet product portfolio van Proxables bestaat uit de uitgebreide lijn lichtgewicht panelen ontwikkeld voor plaatsing op bestaande bouw waar glaspanelen niet mogelijk zijn. Zo worden de Sunman lichtgewicht zonnepanelen al ingezet bij verschillende types projecten variërend van loodsen, warehouses en terminals tot garages, scholen en ziekenhuizen.

F-serie
De F-serie panelen worden direct op EPDM, bitumen en metalen daken gelijmd door middel van een speciale kit. Dit houdt het totale gewicht van de installatie laag en zorgt voor een snelle manier van plaatsen. Door dit lage gewicht en versnelde installatie methode kunnen de Sunman zonnepanelen op vrijwel ieder dak geïnstalleerd worden en kan er bespaard worden op de installatie kosten.

Door de lichte flexibiliteit van de zonnepanelen kunnen deze ook op ronde oppervlaktes of gebogen daken geïnstalleerd worden

B-serie
De B-serie panelen, met een aluminium rand rondom het paneel, kunnen op traditionele montage systemen geplaatst worden. Ook de zonnepanelen uit de B-serie zijn uitermate licht van gewicht en zodoende geschikt voor daken met onvoldoende draagvermogen voor traditionele zonnepanelen.

Bekijk zeker eens ons aanbod van verschillende types lichtgewicht zonnepanelen hieronder;

Goed om te weten
Door hun bijzondere oppervlaktetextuur zijn de door Proxables geleverde modules niet helemaal glad. Dit resulteert in een antiverblindings-effect en maakt deze oplossing ideaal voor installatie op daken en open luchtoppervlakken die noch glanzend mogen zijn, noch licht of zon moeten reflecteren. Bijvoorbeeld in de buurt van luchthavens maar ook op andere locaties waar reflectie als hinderlijk kan worden ervaren.

Daarnaast zorgt de installatie methode van de lichtgewicht zonnepanelen ervoor dat er geen penetratie van de daklaag plaats vindt. De volledige plaatsingsmethode neemt plaats op de daklaag waardoor er na de installatie geen kans op lekkage is.

Proxables beschikt tevens over een aantal geintegreerde oplossingen zoals shutters en e-roof daksystemen.

Specificaties van het lichtgewicht zonnepaneelTijdens de montage kunnen de modules worden aangepast aan de vereisten ter plaatse. Ze worden gelijmd, geklonken, geschroefd of op de onderconstructie gemonteerd met behulp van magneten of bestaande oogjes. Dit houdt het gewicht van het system extreem laag en zorgt ervoor dat ze zelfs op daken of gevels kunnen worden gemonteerd met moeilijke structurele of fysieke omstandigheden.

NIEUW: Ultra-licht, niet doordringbaar en glasvrij paneel. Vragen? Neem vrijblijvend contact met ons op.